2017-10-19 00:00:00 21. Csabai Kolbászfesztivál

Kisgyereket fuvaroz haza szenteste a jótékony szegedi taxis

Berinszki Zoltán szegedi taxis felajánlotta, hogy szenteste több kisgyereket hazafuvaroz a klinikáról, ha azért kellene csak bennmaradniuk, mert a szüleiknek nincs pénzük útiköltségre. Szeretné akcióját országos mozgalommá szélesíteni - írja a delmagyar.hu.

– Tudom, milyen borzasztó egy gyereknek, ha karácsonykor benn kell maradnia a klinikán – mondta Berinszki Zoltán. – Ha az orvosok úgy látják, hogy hazamehetnének akár csak néhány órára is, de a szüleik nem tudják őket az anyagi lehetőségük miatt elvinni, ebben segítenék. Ha nem hagyhatják el a klinikát, akkor pedig a szüleiket és a testvéreiket viszem hozzájuk. A lényeg, hogy szenteste együtt legyenek a családok.

Berinszki Zoltán szeretné országos mozgalommá szélesíteni az akcióját. Már egy másik szegedi taxis és néhány magánszemély is csatlakozott hozzá, valamint egy debreceni és egy fővárosi kollégája is felajánlotta a segítségét. A Facebookon néhány napja létrehozta a Taxisok a gyermekekért nyílt csoportot, oda várja a felajánlásokat és a kéréseket.

Fotó: Délmagyarország, Frank Yvette

További részletek a weboldalon.

(delmagyar.hu/csalad.hu)