2017-09-27 19:00:00 Pesti Képmás-est: A háló csapdájában és védelmében

A fővárosban egyelőre kevesen válaszoltak a mikrocenzus kérdéseire

Egy hétnél is kevesebb van hátra a mini népszámlásából, amely október elején indult. A mikrocenzus mintegy félmillió háztartást érne el, a budapesti részvétel egyelőre alulmúlja a várakozásokat - írja szerdai számában a Lokál.

Németh Zsolt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökhelyettese a lapnak elmondta, az október elején meghirdetett népszámlálás kérdőíveinek több mint háromnegyede érkezett eddig vissza a statisztikai hivatalhoz.

Vidéken időarányosan jól áll az összeírás, Budapesten viszont elmarad az eredmény az előzetes várakozásoktól: péntek reggelig a kijelölt közel 80 ezer címből 53 ezerben fejeződött be az összeírás.

Az elnökhelyettes elmondta, úgy becsülték, hogy interneten a fővárosi háztartások 30 százaléka küldi majd be a válaszait, ehhez képest végül 25 százalékuk tett így.

Németh Zsolt közölte azt is, hogy a KSH mindent megtesz annak érdekében, hogy felpörgesse az adatok beérkezését, így például mintegy százzal növelik a budapesti összeírók számát, ezzel is megtámogatva a terepen dolgozók munkáját.

A november 8-áig tartó, mikrocenzus néven futó felmérés során 440 ezer háztartást szeretne megkérdezni a KSH.

(mti)