2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Életmese - történetek a családról

Téma: "A szülők, nagyszülők életmeséi" avagy írd le, amit a szüleid, nagyszüleid meséltek neked az életükről,és te érdekesnek, tanulságosnak, vagy akár viccesnek találtad. "Amikor kicsi voltál..." / "Amikor kicsi voltam..."

Minden család őriz történeteket gyermekei kiskoráról; gyesen lévő anyukák (újabban apukák, nagymamák is) szívesen mesélnek élményeikről, vagy emlékeznek vissza az együtt töltött meghitt évekre.

Mindkét témában igaz történeteket, történet-csokrokat várunk műfaji kötöttség nélkül (a családi anekdotáktól a mesén, novellán, riporton át a naplóig) amelynek a család tagjai a szereplői.

Írhatják szülők, nagyszülők, gyermekek, családok.

A pályázók műveit négy korcsoportban bíráljuk el:

1. 10 éves kor alattiak,(alsós tanulók)

2. 10-től 14 éves korig, (felsős tanulók)

3. 14-33 év közöttiek, (fiatalok)

4. 33 év felettiek, (fiatalosak)

Beküldési határidő: 2016. február 1-től folyamatosan 2016. április 10-ig.

Eredményhirdetés: 2016. május 15.

Díjkiosztás: 2016 júniusában Valamennyi korcsoportban az első három helyezettet díjazzuk, de minden pályaművet beküldő kap a kötetből, amit a legjobb művekből szerkesztünk.

Az eredményhirdetést követően az összegyűjtött pályázati anyagokból kötetet szerkesztünk, immár 8. éve. A zsűri által legjobbnak ítélt pályaművek részben, vagy egészben bekerülnek a kötetbe.

A pályázat beküldése egyúttal a kötetben való megjelenéshez való hozzájárulás is. A pályaműveket max. 20 oldal terjedelemben, doc és rtf formátumban, elektronikusan fogadjuk el.

A pályázat további részleteiről érdeklődni lehet: mobilon a (20) 312 85 84 A korábbi évek pályázati anyagát honlapunkon megtekinthetik: http://www.mosolyvirag.hu

A fenti határidőig, az alábbi címre kérjük megküldeni a pályázatokat és a pályázati adatlapot: "Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete E-mail cím: eletmese2016@gmail.com